Web Analytics

Gezondheid mannen

Gezondheid mannen

Gezondheid van mannen - Waarom het belangrijk is je gezondheid in de gaten te houden als je ouder wordtAls man denk je misschien niet zo vaak aan je gezondheid als zou moeten. Je denkt misschien dat zolang je je goed voelt, alles wel in orde zal zijn. Dat is echter niet altijd het geval. Er zijn veel gezondheidsproblemen die in het beginstadium geen duidelijke symptomen hebben. Tegen de tijd dat je je ziek begint te voelen, kan de aandoening al gevorderd zijn tot een ernstig of zelfs levensbedreigend stadium.

Daarom is het belangrijk om je gezondheid in de gaten te houden en regelmatig een arts te bezoeken, zelfs als je je kerngezond voelt. Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen om in de gaten te houden.

Bloeddruk Hoge bloeddruk is een veel voorkomend probleem bij mannen, vooral naarmate je ouder wordt.

In het beginstadium veroorzaakt het meestal geen symptomen, maar het kan leiden tot hartziekten, beroerte en nierfalen als het niet behandeld wordt. Als je een hoge bloeddruk hebt, zal je arts je medicijnen voorschrijven om deze te verlagen. Hij kan ook veranderingen in levensstijl aanbevelen, zoals lichaamsbeweging en een gezond dieet.

Cholesterolgehalte Cholesterol is een soort vet in je bloed. Iedereen heeft wel wat cholesterol, maar te veel kan leiden tot hartziekten. Als je een hoog cholesterolgehalte hebt, kan je arts medicijnen voorschrijven om het te helpen verlagen. Hij kan ook veranderingen in levensstijl aanbevelen, zoals lichaamsbeweging en een gezond dieet. Als je rookt, is stoppen een van de beste dingen die je kunt doen voor de gezondheid van je hart. Gewicht en lichaamsmassa-index (BMI) Je gewicht en body mass index (BMI) zijn andere belangrijke indicatoren voor de gezondheid van je hart. De BMI is een maat voor het lichaamsvet, gebaseerd op lengte en gewicht. Een BMI van 25 of hoger betekent dat je overgewicht hebt, terwijl een BMI van 30 of hoger betekent dat je zwaarlijvig bent. Overgewicht of obesitas verhoogt je risico op hart- en vaatziekten en andere aandoeningen zoals diabetes en hoge bloeddruk. Als je BMI hoog is, zal je arts waarschijnlijk veranderingen in je levensstijl aanbevelen, zoals dieet en lichaamsbeweging, om het te helpen verlagen. In sommige gevallen kan hij ook medicijnen voorschrijven Prostaatkankerscreening Prostaatkanker is een van de meest voorkomende soorten kanker bij mannen. De American Cancer Society beveelt aan dat mannen van 50 jaar en ouder met hun arts bespreken of ze gescreend moeten worden op prostaatkanker met een digitaal rectaal onderzoek (DRE) en/of een prostaat-specifiek antigeen (PSA) test. Mannen met een hoog risico op prostaatkanker moeten met hun arts praten over screening vanaf 45 jaar. Hoge risicofactoren zijn onder meer het hebben van een vader of broer met prostaatkanker, Afro-Amerikaan zijn, en gediagnosticeerd zijn met Hepatitis C

Conclusie


Als man is het belangrijk om stappen te ondernemen om je gezondheid in de gaten te houden, zodat je problemen vroegtijdig kunt opmerken voordat het ernstige of levensbedreigende aandoeningen worden. Werk samen met je arts aan een plan om je bloeddruk, cholesterolgehalte, gewicht, BMI en risicofactoren voor prostaatkanker in de gaten te houden, zodat je tot op hoge leeftijd gezond kunt blijven!

Mannen

Impotentie

Erectieproblemen

Erectie problemen

Impotent mannen

Impotent man

Impotentie startpagina

Link toevoegen

Link toevoegen